Haber

Türkiye Libya’nın yanında…

ANKARA (İGFA) – Libya’daki selde ölü sayısı 3 bine yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Libya halkının yanında olduğunu belirterek, “AFAD’ımızın koordinasyonunda Bingazi’ye iniş için 3 sefer düzenlendi.”

Libya halkına “geçmiş olsun” dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, Libya halkının yanındadır. AFAD iş birliğiyle bu sabah Bingazi’ye 3 sefer düzenlendi. İlk etapta 168 işçi ve 2 uçak görevlendirildi. Arama-kurtarma ve diğer çalışmalara destek amacıyla uçaklarımızda taşındık.” Barınma ve diğer ihtiyaçları karşılamak için 1 arama kurtarma aracı, 2 kurtarma botu, 170 çadır, 600 battaniye, 400 gıda ve hijyen kolisi, 20 jeneratör, 1000 yağmurluk, 500 bot ve 500 el feneri bulunacak.” bilgiyi verdi.

Saha çalışmalarına AFAD’ın yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı personelinin de katılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Personelimiz arasında 65 kişiden oluşan su altı ve suüstü arama kurtarma ekibi, Kızılay da bulunuyor. Barınma ve insani yardım malzemelerinin teslimatı ve dağıtımında Kızılay görev alacak.” UMKE ve STK üyeleri dahildir.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu